Art Leeuwarden

a5_art_leeuwarden_fb1a5_art_leeuwarden_fb2Winkelcentrum Zaailand en het Leeuwarder Cultuurproject bureau Art Connection organiseren samen een ‘binnen’ cultuurfestijn onder de naam “ART LEEUWARDEN”.

In het Winkelcentrum Zaailand laten 30 Geselecteerde kunstenaars naast hun creaties ook meer zien dan wat ze vervaardigen. De aanwezige kunstenaars zijn zelf bezig met hun kunst.  Schilderen of beeldhouwen enz. en zijn allen met diverse materialen bezig.
Hierbij een greep uit wat u kunt verwachten:  Douwe de Vries demonstreert een eeuwen oude druktechniek. Met een zelf vervaardigde etsplaat  worden met een ets-pers, op ambachtelijke wijze, originele etsen vervaardigd.
Ook zijn er diverse workshops waar jong en oud aan mee kan doen.  Zo geeft Marjan Witte workshops voor kinderen.  Zij kunnen dan een eigen klein glasobject maken.  Paintart van Teake Visser: hij maakt digitale schilderijen en geeft ook workshops.
Kunstenaar Reinier Knol schetst onze Oldehove met een stift en signeert ze. Dineke Prins combineert haar passie voor stofjes, kleuren en tassen met werk van bekende kunstenaars en maakt zeer persoonlijke tassen. Kunstenaars van Grafisch Atelier Friesland zullen verschillende grafische technieken demonstreren. Collectief Pand66 toont sieraden, keramiek en beelden.
Geen gewone kunstmarkt dus, maar een kunstactiviteiten markt met kunstenaars aan het werk en voor jong en oud workshops die vrijwel doorlopend worden aangeboden op beide dagen.

“ART LEEUWARDEN”  is een gezamenlijk project van Winkelcentrum Zaailand en Art Connection met medewerking van Hallen Leeuwarden en Coltrane.

Haal je hart op en geniet op de koopzondag van een latin- en ballroomshow (tusen 14.30 en 15.30 uur) door sponsorparen van Castiglione Dress Design; Stefan Hut met Marit Terpstra en Salina Stienstra met Lieuwe van der Werff. Bewonder de prachtige danskleding die door Selma Castiglione is ontworpen.

No Comments Yet

Comments are closed