CEZZ

LEEUWARDEN – Ben je op zoek naar leuke en hippe modeaccessoires om je outfit helemaal compleet te maken? Dan ben je bij CEZZ in Winkelcentrum Zaailand aan het juiste adres. Na jaren op de markt te hebben gestaan, opende Simone Vellinga eind maart de deuren van haar eigen winkel. “Op een prachtige locatie kan ik mijn modeaccessoires frequenter aanbieden. Daar was vraag naar.”

Begonnen met handel in ledikanten, barbecues, buitenkeukens, verlichting en andere accessoires en geëindigd in de damesmodeaccessoires. Het is een notendop het ondernemersverhaal van de nu 44-jarige Simone. “Ik hielp een keer iemand een dagje in een marktkraam met modeaccessoires. Dat vond ik echt leuk om te doen. Hier wilde ik mee verder.” Zo gezegd, zo gedaan. Simone huurde een kraam en bracht op de vrijdagmarkt in Leeuwarden haar sjaals ‘aan de vrouw’.  Niet veel later kwam daar de weekmarkt op zaterdag in Heerenveen bij en diverse braderieën en beurzen. “Uiteindelijk had ik een eigen kraam van tien meter vol modeaccessoires. Steeds meer mensen wisten mij te vinden. Er werd me vaak gevraagd of ik ook een winkel had.”

Winkel Een eigen winkel leek Simone zelf ook wel wat. “Daar zou ik mijn spullen frequenter aan kunnen bieden. Daarnaast is het beter te behappen, want op de markt maakte ik lange dagen. Omdat mijn kraam zo groot was geworden, kon ik het ook niet meer alleen opbouwen.” Een geschikte locatie vond ze in Winkelcentrum Zaailand. Sinds eind maart biedt Simone er onder andere diverse soorten sjaals, poncho’s, omslagdoeken, armbandjes, riemen, tasjes en hoeden aan. Een klant krijgt, indien gewenst, uitgebreid advies. “Ik kijk bijvoorbeeld naar welke kleur het beste bij iemand tot zijn recht komt. Mijn advies is altijd eerlijk. Ik vind het belangrijk dat elke klant met een goed gevoel de deur uitgaat.”

Markt Tevreden kijkt Simone terug op haar eerste maand. “Er is veel aanloop en ik zie ook steeds meer vaste klanten van de markt terug.” De markt heeft ze niet helemaal vaarwel gezegd. “Dat kan ik niet. Ik hou van de sfeer, van de mensen en het buitenwerken. Ik wil nog een aantal grote markten en beurzen draaien. Zo kan ik het goed combineren met mijn winkel.”

CEZZ is ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/cezz.nl

Impressie winkel

Zaailand 109
8911 BL Leeuwarden
tel.: –
website: www.cezz.nl

Openingstijden:
Maandag 13.00 – 18.00 uur*
Dinsdag 09.00 – 18.00 uur*
Woensdag 09.00 – 18.00 uur*
Donderdag 09.00 – 21.00 uur*
Vrijdag 09.00 – 18.00 uur*
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur*
Zondag

12.00 – 17.00 uur *

Laatste zondag van de maand

* dit zijn richtlijnen.