Hallen Leeuwarden op 24 en 25 oktober van start!

food-hallen-leeuwardenVolgende maand opent ‘Hallen Leeuwarden’ definitief haar deuren. De overdekte foodmarkt kende in januari van dit jaar een geslaagde try-out in Winkelcentrum Zaailand, toen nog onder de naam De Friese Foodhallen. Nu de organisatie op volle sterkte is en er ‘groen licht’ is gegeven, is de datum van opening van de Hallen Leeuwarden gesteld op zaterdag 24 oktober a.s. De locatie is wederom op de eerste etage van Winkelcentrum Zaailand, boven de hoofdingang. Deze ruimte is uitermate geschikt vanwege haar centrale ligging in de stad, haar industriële karakter en fraaie zicht op het Lombardsplein. Momenteel wordt al gewerkt aan de eerste aanpassingen zoals verlichting en allerlei keukensystemen, zodat er ook daadwerkelijk gekookt kan worden!.

Het voornemen is om de overdekte foodmarkt iedere twee weken te laten plaatsvinden. Met als doel het winkelpubliek te inspireren en te stimuleren op het gebied van lokaal en verantwoord eten voor een normale prijs. Dit alles in een ‘gezonde’ mix van horeca-stands en een traditionele (etens)warenmarkt. Daarnaast zijn er podia (beschikbaar) voor dj’s, bandjes, demonstraties, workshops, lezingen en allerlei andere leuke dingen. Hallen Leeuwarden is de ideale ontmoetingsplaats voor smulpapen, lekkerbekken, liefhebbers, kook- en gezondheidsfreaks, boeren, bloggers en buitenlui, producenten koks en cateraars. Kortom voor iedereen die het belangrijk vindt om aandacht aan eten te besteden. De Hallen Leeuwarden is laagdrempelig, dynamisch, eigentijds en voor iedereen wat!

Buiten de foodmarkt om zullen er ook andere initiatieven worden georganiseerd. Denk aan (kook)wedstrijden, demonstraties, proeverijen, netwerkbijeenkomsten en lezingen. Uiteraard allemaal rond het thema food. Dus als er mensen zijn die ruimte zoeken voor hun initiatieven, iets eenmaligs willen organiseren of op de markt willen staan, dan kunnen zij altijd contact opnemen met de organisatie. Hallen Leeuwarden is gratis toegankelijk, tenzij anders is vermeld.

Winkelcentrum Zaailand is zeer positief over dit initiatief !

No Comments Yet

Comments are closed