Magisch LUNAfestival

Ontdek Leeuwarden bij nacht tijdens het magische Leeuwarden Urban Night Adventure LUNA! Van 22 t/m 24 november 2018 is de binnenstad hét podium en magisch decor voor nationale en internationale lichtkunstenaars en -designers die zo de stad letterlijk in een ander licht zetten.

Bezoek bijvoorbeeld het prachtige ijsexperiment Air Bridges !

Dit vindt plaats voor de ingang van het winkelcentrum op het Lombardplein  en is een  prachtige improvisatieshow op kunstijsplaten. Project van Kunstschaatser Katja Grohmann uit Leipzig/D en geluidskunstenaar Baz Laarakkers uit Leeuwarden op donderdag 22 november van 17.00 – 23.00 en 23 en 24 november van 17.00 – 00.00

Air Bridges is een magische performance met een open einde, laat je meevoeren in dit verhaal, waarin er geschaatst wordt op glad – en onnatuurlijk – ijs.

Bruggen verbinden plaatsen, mensen en culturen. Bruggen zijn de weg, de zoektocht, het startpunt, het obstakel en ook het doel. Ze verbinden dat wat anders is van elkaar. Maar is een brug gebouwd op vaste grond of is het een installatie in de lucht? Of spreken we nu slechts in metaforische termen? Kun je het beeld van jezelf achterlaten aan de ene kant en iemand anders of zelfs iets nieuws worden aan de andere kant?

In het perspectief van de kunstschaatser ontstaan er verbindingen tussen objecten; tussen de schaatsen en het materiaal, het lichaam, de muziek en het licht. De projecties in Air Bridges visualiseren de brug tussen het kunstmatige en het natuurlijke, waar soundscapes een sfeer creëren alsof je je tussen twee werelden begeeft.

Tussen hemel en aarde, tussen licht en schaduw, tussen het menselijk lichaam en het object. Tussen de essentiële behoefte om natuurlijke bronnen te beschermen en tegelijk deze te vernietigen met individuele belangen. In de wens om van jezelf te vluchten om aan het eind wederom met jezelf geconfronteerd te worden.

Locatie: Lombardplein

kijk voor meer informatie over het LUNAfestival op: mediaartfriesland.nl/luna2018/

No Comments Yet

Comments are closed