Proef en Geniet Vrijdag 18 mei

Kom op vrijdag 18 mei tussen 13.00 – 15.00 uur langs in Winkelcentrum Zaailand en proef de verschillende (internationale) soorten kaas gepresenteerd door 100 studenten van verschillende hogescholen in Europa. Dit event is een unieke samenwerking tussen Van Hall Larenstein en het winkelcentrum.

Meer informatie over de Dairy Week – 14-18 mei 2018
Van Hall Larenstein is sinds enige jaren lid van twee Europese zuivelorganisaties, welke specifiek gericht zijn op onderwijs van studenten.

Vanwege LF2018 (Culturele Hoofdstad van Europa 2018) heeft de hogeschool, samen met Nordwin College, gezorgd dat beide organisaties, de Association for European Dairy Industry Learning (AEDIL) en de Association of European Dairy Teachers (Europel), hun jaarlijkse vergadering, een sympsium, de dairy sensorial contest en de midterm review van een Erasmus+ project, laten plaatsvinden in Leeuwarden. Er worden ongeveer 100 studenten en 40 docenten verwacht van verschillende hogescholen uit heel Europa. Ze zullen ook een bezoek brengen aan Winkelcentrum Zaailand, waar zij verschillende soorten kaas willen laten proeven.

Europel Tijdens de week in mei 2018 zal ook de European SENSORIAL evaluation contest (een beoordelingswedstrijd voor zuivelproducten) plaatsvinden tussen studenten van verschillende kennisinstellingen uit Europa. De studenten uit verschillende landen beoordelen zuivelproducten als melk, boter en kaas. Maar de wedstrijd betekent meer dan alleen concurrentie, het creëert een platform om ideeën over zuivelwetenschap en onderwijssystemen in verschillende landen en ook culturele aspecten uit te wisselen. Voor het publiek van Winkelcentrum Zaailand ook een unieke gelegenheid om te genieten van de heerlijke producten, die de studenten uit hun streek hebben meegenomen (en waar ze trots op zijn!!), om door de liefhebbers te laten proeven. Dit gaat plaats vinden op vrijdag 18 mei tussen 13 en 15 uur.

No Comments Yet

Comments are closed