Tentoonstelling Classical Art

Noord-Nederland is een Europees bolwerk van klassiek-figuratieve kunst.

De Klassieke Academie voor beeldende kunst te Groningen toont van 1 mei tot 24 juni een representatief overzicht van deze kunst in ‘The Frisian Gallery’, in Winkelcentrum Zaailand – Zaailand 147, in Leeuwarden.

Openingstijden:

woensdag/donderdag/vrijdag van 13.00 – 18.00 uur

Zaterdag en Zondag van 12.00 – 17.00 uur

Klassiek-figuratieve kunst maakt een wereldwijde revival door. Noord-Nederland loopt hiermee voorop en dit mag aan de wereld getoond worden. Van 1 t/m 4 mei wordt voor het eerst in Europa The Representational Art Conference 2018 – TRAC – in Leeuwarden gehouden, omdat Leeuwarden dit jaar de Culturele hoofdstad van Europa is.

De tentoonstelling ‘Classical Art’ bundelt bekende en minder bekende namen van 51 eigentijdse Nederlandse kunstenaars: Svetlana Tartakovska, Henk Helmantel, Matthijs Röling, Pieter Pander, Rein Pol, Jan van der Kooi, Douwe Elias, Eddy Roos, Margot Homan, Siemen Dijkstra, Reinder Homan en tientallen anderen.
Het merendeel woont en werkt in het Noorden van Nederland en is verbonden aan de Klassieke Academie als docent of gastdocent.

Maar de tentoonstelling ‘Classical Art’ toont ook internationale figuratie: aan The Representational Art Conference is een competitie verbonden en tientallen kunstenaars uit de hele wereld hebben hun werk ingezonden.

Een vakjury heeft  11 winnaars  gekozen; 5 uit Amerika, 5 uit Nederland en 1 uit Italië.

Tijdens de conferentie wordt het werk van deze winnaars getoond in het World Trade Congrescentrum, en zijn vanaf 5 mei in ‘The Frisian Gallery’, Winkelcentrum Zaailand – Zaailand 147 te Leeuwarden, te bezichtigen.

 

Klassieke Academie voor Beeldende Kunst/ www.klassiekeacademie.nl

www.trac2018.com

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed